Deskundig, enthousiast en professioneel

Het BMS-Massageteam


Het BMS massageteam is een aan de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS) verbonden organisatie die bestaat uit professionele, enthousiaste sportmasseurs, gediplomeerd volgens de eisen van de ESPO, het NGS of de NESPG. Daarnaast zijn een aantal teamleden opgeleid tot gediplomeerd massage- en/of sporttherapeut.


Het BMS Massageteam is al meer dan 10 jaar actief tijdens bekende sportevenementen zoals de 4-daagse van Nijmegen, de Singelloop in Breda. Maar het BMS Massageteam werkt ook op kleinere schaal. Zo vormen de masseurs van het massageteam inmiddels een gewaardeerd onderdeel van menig tennistoernooi, roeiwedstijd of sportdag.


Doelstellingen

De 'missie' van het BMS massageteam is ruwweg een praktische promotie van sportmassage als onderdeel van het begeleidingskader binnen de amateur- en (semi-) professionele sport en alles wat daar raakvlakken mee heeft. Daarnaast wordt massage in het algemeen en stoelmassage in het bijzonder door het massageteam actief gepromoot als onderdeel van een gezonde werkomgeving in het kader van preventie.

De persoonlijke motivatie van de deelnemende masseurs zijn divers en strekken van puur enthousiasme en passie voor massage tot het opdoen van (praktijkervaring) en het delen van kennis.


Hoewel de leden van het massageteam een onkostenvergoeding ontvangen is het genereren van inkomen geen doelstelling van de organisatie.Sportevenementen

Tijdens sportevenementen is de rol van het BMS massageteam voornamelijk het verzorgen van de deelnemende atleten door middel van een stimulerende- of een ontspannende massage vóór of ná een sportactiviteit, het behandelen van blessures, het aanleggen van preventieve tape- of bandageconstructies en waar nodig het verlenen van eerste hulp.


Werkvloer

Het BMS Massageteam verleent haar diensten in groeiende mate ook aan bedrijven. Zo kunnen de masseurs uiteraard ingehuurd worden ter ondersteuning van een sportdag, bedrijfsuitje of bijvoorbeeld voor een verwendag. Maar ook op de werkvloer zelf speelt het BMS Massageteam een steeds belangrijkere, preventieve, rol.

Lage rugpijn en nek- of schouderklachten kunnen met bijvoorbeeld een stoelmassage laagdrempelig, effectief en op de werkplek behandeld worden. Ook vermindert het de kans op RSI.


Beurzen

Het BMS Massageteam is inmiddels ook een graag geziene verschijning tijdens diverse beurzen en bijeenkomsten. Vaak zijn dit evenementen met een sportief karakter zoals een bijeenkomst van fitness-instructeurs. Maar soms is het BMS Massageteam puur aanwezig in een promotie-rol.


Meer informatie vind u hier of download onze folder.